Een beter leven, begint bij jezelf. 

&

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. 

 

Een jarenlange zoektocht naar een beter leven, bracht me terug bij mezelf. Het leven speelt zich af in dit moment, vlak voor mijn neus. Gedachten over gisteren, vroeger, morgen of overmorgen houden mij weg uit dit moment. Terwijl het leven zich toch echt voor mijn eigen ogen afspeelt. Hoe vaak laten onze gedachten ons een wereld zien die gebaseerd is op angsten, aannames, oordelen, veronderstellingen, patronen, gebaseerd op situaties uit onze geheugenbank. Dus niet gebaseerd op de feiten zelf. 

Leven kan harmonieuzer beleefd worden. Je kunt tevreden zijn met wat zich elk moment aandient, van je ervaringen leren, ermee werken, reflecteren, het laten integreren en toepassen in je leven. 

Integraal leven is allesomvattend leven, alles hoort erbij. Alles is. Er is een oneindige stroom van energie die het leven laat plaatsvinden, een wonder waar ik nu volop van kan genieten.

De nodige wake-up calls mocht ik ervaren, deze leerden me wat echt belangrijk is in mijn leven. In plaats van bijzaken voorop te stellen en in strijd te zijn met mijzelf, kies ik nu voor vervulling vanuit mezelf, weet ik wat belangrijk is en hou ik van mezelf en het leven. Nu reageer ikzelf anders, dat heeft zijn uitwerking op alle situaties en relaties. 

Bewust Zijn is bewust van het leven zijn, bewust van de ander zijn, bewust gelukkig zijn, bewust verdrietig zijn. Alles mag gevoeld worden, alles is. Nu leven vanuit mijn hart, met liefde en verwondering voor het leven, voel ik me vervuld vanuit mezelf en ben ik een vrij mens.

Graag geef ik hier door wat ik geleerd heb.   

Warme hartegroet, Mirjam.  

 

10 november 2018