Mirjam Hendriks, 1961

Over mij,

Als persoon ben ik erg op mezelf. Ondanks dat ik dochter, zus, vrouw, moeder, oma, vriendin, collega, buurvrouw en holistisch energetisch therapeut ben, zorg ik voor voldoende rust in mijn leven. Ik heb geleerd waar mijn grenzen liggen en waar mijn valkuilen liggen.

Als holistisch energetisch therapeut en als persoon is het mijn doel om de wereld mooier te maken, mooier achter te laten. Als ieder vanuit zijn eigen hart leert leven dan geeft dat een ongekend butterfly effect in de wereld. Leer luisteren naar je eigen hart, leer zien als getuige, leer te zijn en los te laten. Leren dat vasthouden aan je gedachten over, je lijden brengt, waar loslaten van je gedachten over, je vrijheid brengt.

Mijn doel is dat ieder de waarheid leert kennen, dat wanneer we onze monkey mind, onze gedachtenstroom blijven geloven en volgen dat ellende brengt en dat alleen het zien, zijn en accepteren dat alles bij het leven hoort je vrijheid brengt.

Dan kun je een innerlijke vrede voelen terwijl je leven op zijn kop staat. Je gaat zien dat je leven zich prima ontvouwt als jij de controle loslaat, je kunt verbinden met het diepste weten in jezelf, leert vertrouwen op je innerlijke kompas en dat de juiste actie volgt wanneer jij ontspant.   

Nogmaals, mijn visie. Het zou mooi zijn als het mij lukt om anderen te laten stralen, zodat ieder zijn deel kan uitdragen om de wereld mooier achter te laten voor onze kinderen, kleinkinderen, familie. 

John Lennon zong het al: "I am a dreamer, but I am not the only one." 

Ik vond mijn droom terug, weet weer waarvoor ik leef, ik heb de levenskunst, die ik op mijn geheel eigenwijze manier mag uitdragen mogen ontdekken. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk gaan we allemaal pas op zoek naar een oplossing wanneer we zelf vastlopen. 

Zelf mocht ik uiteindelijk de powervrouw worden die altijd al in me zat, maar die nog niet naar buiten durfde te komen. Maar mag ook het kwetsbare onschuldige innerlijk kind tevoorschijn komen, wetend dat ze voor altijd veilig is. Ik leerde en leerde, volgde opleidingen en workshops, leerde uit boeken, maar vooral uit de praktijk. Een soms moeizame tocht, maar waar vertrouwen, zelfliefde en liefde voor de ander terug kwam in het leven en mijn leven nu mag stromen. 

Waar wil jij zijn, wie wil jij zijn? Ik zal mij inzetten om jou te helpen de route terug te vinden, om weer in balans te komen, om weer thuis te komen in jezelf. Net als ik.  

Warme hartegroet, Mirjam

 

 

 

augustus 2018